fbpx

Deschis de Marți până Duminică: 10:00-13:00 și 14:00-18:00. Luni - închis.

Dragoste-Mărţişoare. Sărbătorile tradiţionale în lumină şi culoare

Vă invităm să admirați lucrările artiștilor: Ioana Precup, Filimon Mirela, Eugenia Drăgoi, Szell Ecaterina, Hortenzia Belicciu, Qvartal Margit, Ecaterina Grecu, Dora Tudor, Ileana Vlad, Viviana Mrejea, Edina Puşcaş, Galeria de ceramică, Galeria Tibor Erno, Tabăra Ceata lui Piţigoi și Olimpia Urdea, în expoziția Dragoste-Mărţişoare. Sărbătorile tradiţionale în lumină şi culoare – coordonată de doamna inginer Mioriţa Săteanu.

Expoziție realizată în colaborare cu Centrul Judeţean de Conservare şi promovare a culturii tradiţionale şi cu ”Asociaţia Iele World” din
Târgu-Jiu.

Vizitatorii vor avea ocazia de a vedea creaţiile “Asociaţiei Iele World”. Proiectul “Iele World” a fost inițiat de către Oana Tudose ca un proiect de cercetare textil- artizanală a lânii de ovine abandonată din România. În prezent, lâna de ovine reprezintă un material prim regenerabil și extrem de nevalorificat în zonele montane din România. În fiecare an tone de lână sunt aruncate în mediul înconjurator sau arse. Exploatând fibrele de lână prin metode tradiționale de prelucrare, iele world creează piese de artă textilă ce investighează subiecte mitologice și de identitate culturală.

Totodată, vor putea fi admirate şi lucrările persoanelor lipsite de libertate de la Penitenciarul din Oradea.

Perioada de expunere: 26 februarie – 8 aprilie 2020
Localizare: Cetatea Oradea, corp A, etaj 2, Sala 15 – 16.

Comentariu