fbpx

Deschis de Marți până Duminică: 09:00-13:00 și 14:00-17:00. Luni - închis.

Deschidere expoziție 50 de ani de grafică românească 1970 – 2020

Expoziția 50 de ani de grafică românească 1970 – 2020 este poate cel mai mare eveniment de acest fel realizat în România și dedicat artei contemporane românești. Peste 70 de lucrări semnate de 65 de artiști vor fi expuse în noul spațiu amenajat în Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural, în Palatul Princiar, corpul B, etaj I, sala 13.

Vă invităm la vernisajul expoziției, în data de 13 decembrie, orele 13:00, Cetatea Oradea, Palatul Princiar, Corp B, et I, sala 13:00.

Realizată printr-un parteneriat model dintre Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural și Asociația culturală pictor Octavian Smigelschi prin generozitatea colecționarului George Șerban, curatoriată de dr. Alexandru Constantin Chituță și dr. Diana Iancu, expoziţia este o pledoarie pentru artă, organizată cu scopul de a contribui la promovarea valorilor româneşti, din ţară şi diaspora, şi de a surprinde publicul cu o varietate de culori, forme, stiluri şi tehnici.

„50 DE ANI DE GRAFICĂ ROMÂNEASCĂ” este o expoziţie care anticipează expoziţia permanentă de artă orăşenească, cuprinsă în planul de amenajare muzeală. Până când acest proiect va fi finalizat, avem ocazia de a admira un număr de peste 70 de lucrări. Expoziţia propune o călătorie prin istoria artei contemporane, prin opera grafică a principalilor săi protagonişti. Sunt expuşi 65 de artişti, 3 dintre ei sunt orădeni.

Expoziții Temporare

Expozițiile temporare sunt dovada că Muzeul Orașului Oradea pune la dispoziția vizitatorilor săi opere de artă din întreaga lume. Expoziții naționale sau internaționale se pot admira la MoO pe toată perioada anului.

Află mai multe