fbpx

Deschis de Marți până Duminică: 09:00-13:00 și 14:00-17:00. Luni - închis.

Deschidere expozitie: Cornul Abundenţei. Luxul în lumea nobiliară transilvăneană.

« Cornul abundenţei » a fost asociat mereu cu bogăţia şi cu belşugul şi a fost folosit de-a lungul timpului pentru decorarea obiectelor de lux. Luxul şi imaginea erau la fel de importante pentru nobilimea din Transilvania secolelor XVII-XVIII ca şi pentru cea de la curţile aristocratice europene şi aveau aceeaşi încărcătură simbolică, a afişării statutului social.

Vă invităm, vineri, 20 decembrie, orele 13:00, la lansarea expoziției Cornul Abundenţei. Luxul în lumea nobiliară transilvăneană.
Cetatea Oradea, Palatul Princiar, corp B, etaj 1, sala 12.

În cadrul expoziţiei vor putea fi admirate brâie, broşe, pandantive, cercei, brăţări, paftale din aur sau argint, emailate sau decorate cu pietre preţioase, arme, piese de harnaşament şi alte obiecte militare de paradă, menite să reflecte fastul lumii nobiliare din Transilvania premodernă.

Expoziție realizată în colaborare cu Muzeul Naţional de Istorie a
Transilvaniei din Cluj-Napoca.

Perioada de expunere: 20 decembrie 2019 – 30 aprilie 2020.

Expoziții Temporare

Expozițiile temporare sunt dovada că Muzeul Orașului Oradea pune la dispoziția vizitatorilor săi opere de artă din întreaga lume. Expoziții naționale sau internaționale se pot admira la MoO pe toată perioada anului.

Află mai multe