fbpx

Deschis de Marți până Duminică: 09:00-13:00 și 14:00-17:00. Luni - închis.

Deschidere Expoziție General Traian Moșoiu

Pe 18 aprilie 2019, deschidem una dintre cele mai inedite expoziții permanente: „General Traian Moșoiu. Primul Război Mondial și Eliberarea Orașului Oradea”.

Patru încăperi tematice vă vor purta într-o călătorie plină de acțiune și istorie, de pe fronul Primului Război Mondial, până la intrarea în oraș a Armatei Române ce îl avea în frunte pe unul dintre cei mai cunoscuți generali români, viteazul General Traian Moșoiu.

Expoziția aduce în centrul atenției figura legendarului general ardelean, Traian Moșoiu, cel care s-a aflat în fruntea diviziilor românești care au trecut Carpații, în două rânduri (august 1916 și noiembrie 1918), jucând un rol hotărâtor în realizarea Marii Uniri.

O altă parte importantă a expoziției este călătoria senzorială prin încăperile special amenajate, unde vizitatori pot experimenta viața de pe frontul Primului Război Mondial: tranșee, casă conspirativă, bucătăria de campanie etc.

Vă invităm la deschiderea acestei expoziții dedicate centenarul intrării Armatei Române în Oradea și eliberării orașului, pe 18 aprilie, ora 16:00, Corp A, et I.

Expoziții Permanente

Muzeul Orașului Oradea, prin expozițiile sale permanente, oferă vizitatorilor un bogat pachet de cunoștințe din diferite domenii: istorie, cercetare, artă etc. Prin secțiile sale, MoO, este cel mai complex și ofertant muzeu al orașului. Vă invităm să intrați cu noi în lumi demult apuse, în decoruri parcă ieșite din cărțile de istorie sau în evenimentele tragice suferite de omenire.

Află mai multe