fbpx

Deschis de Marți până Duminică: 10:00-14:00 și 15:00-18:00. Luni - închis.

Arta de a dărui: Picasso, Matisse, Dali, Klimt

Localizare: Corp B, et I.

Perioada de expunere: 7 noiembrie 2019 – august 2020

Oradea este pe lista scurtă a orașelor din România unde au poposit lucrări de grafică și litografii semnate de cei mai renumiți pictori ai lumii. Este vorba despre Picasso, Matisse, Dali și Klimt.

Muzeul Național Brukenthal din Sibiu împreună cu Colecția avocatului George Șerban din București,  Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și Asociația culturală pictor Octavian Smigelschi a realizat sub curatoriatul lui Alexandru Constantin Chituță o premieră și a pus la punct o expoziție inedită cu lucrări de grafică și litografii, unele dintre ele valorând mii de euro. Asta pentru că sunt semnate de Picasso, Matisse, Dali sau Klimt.

Evenimentul considerat de presă și specialiști expoziția anului în România  este parte din Festivalul Internațional de Teatru și potrivit organizatorilor cuprinde nuduri semnate de Henri Matisse din seria „Blue”, nuduri și studii semnate de Gustav Klimt, șase lucrări semnate de Salvador Dali și lucrări de Pablo Picasso, multe dintre ele din Suita Vollard, realizate în perioada 1930-1937.

După Sibiu și Bistrița expoziția a poposit la Oradea, în cadrul programului „Axele Brukenthal”.