fbpx

Deschis de Marți până Duminică: 10:00-14:00 și 15:00-18:00. Luni - închis.

Discoteca anilor ’70-’80

Localizare: Corp A, et. II

Descoperă cum se distrau tinerii din generația ’70-’80, pășește în lumea celor ce au supraviețui cotidianului cenușiu al comunismului. Discoteca anilor ’70-’80, este o expoziție permanentă unică în România.

„Ce au reprezentat discotecile în anii ’70-’80”, „Care era atmosfera din discotecile orădene?”, „Cum se făcea rost de muzică?”, „Cum scăpai de cenzură?”, sunt doar câteva dintre întrebările la care muzeografii noștri, au căutat răspuns în încercarea de a creiona imaginea unei realități deloc documentată în România postcomunistă. Interviurile cu cei mai cunoscuți DJ orădeni, Dumitru Chifiriuc, Banfi Ioan, Ovidiu Bojan și Varga Ștefan, analiza unui amplu fond documentar al Comitetului de Cultură și Educație Socialistă al Județului Bihor, descoperit la Arhivele Naționale – Serviciul Județean Bihor, au stat la baza documentației noastre.

Conceptul expozițional reunește o serie de obiecte originale, de la vinilurile celor mai cunoscute formații, The Beatles, Boney M, Queen, Modern Talking, ABBA, Phoenix, Metropol, Semnal M etc., greu de procurat în anii de dictatură comunistă, dar și aparatură electronică specifică discotecilor, pickup-uri, magnetofoane, boxe, benzi magnetice etc. O contribuție esențială în constituirea acestui patrimoniu valoros al Muzeului l-au avut numeroșii orădeni care s-au implicat activ în campania de donații „Nu arunca trecutul. Adu-l la Muzeu!”, cărora le mulțumim că au acceptat să fie parte activă în salvarea acestor bunuri culturale.

Expoziții Permanente

Muzeul Orașului Oradea, prin expozițiile sale permanente, oferă vizitatorilor un bogat pachet de cunoștințe din diferite domenii: istorie, cercetare, artă etc. Prin secțiile sale, MoO, este cel mai complex și ofertant muzeu al orașului. Vă invităm să intrați cu noi în lumi demult apuse, în decoruri parcă ieșite din cărțile de istorie sau în evenimentele tragice suferite de omenire.

Află mai multe