fbpx

Deschis de Marți până Duminică: 09:00-13:00 și 14:00-17:00. Luni - închis.

Invențiile Evului Mediu. Leonardo da Vinci în Cetatea Oradea

Localizare: Cetatea Oradea, Lapidarium

Expoziția „Invențiile Evului Mediu. Leonardo da Vinci – apă, vânt și foc”, continuă seria expozițiilor interactive din cadrul conceptului MoO Kids – Muzeul Copiilor, inițiat pe parcursul anului 2019. Ea vine în completarea celei dedicată schițelor și mecanismelor inventate de Leonardo Da Vinci în domeniul armamentului, energiei și agriculturii.

Vizitatorii vor avea astfel ocazia să cunoască alte mașinării ale inventatorului, respectiv a celor puse în mișcare de energia apei, vântului și focului, folosite la măcinatul cerealelor, spargerea minereurilor, la armele de foc etc.
Vizitatorii vor fi introduși în lumea evului mediu prin experiențe bazate pe sunete, lumini și fum, toate activate prin senzori, pentru a face călătoria cât mai palpitantă.

Toate exponatele au fost realizate de tâmplarul Lajos Antal, din Cauaceu, care s-a folosit de schiţele celebrului inventator, iar Kun Attila, un orădean stabilit la Debrețin, a „dat viață exponatelor” ocupându-se de partea tehnică a invențiilor.

Pentru informații despre bilete și rezervări, ne puteți contacta la numărul de telefon: 0359 191 096, pe adresa de email: contact@muzeulmoo.ro.

Expoziții Temporare

Expozițiile temporare sunt dovada că Muzeul Orașului Oradea pune la dispoziția vizitatorilor săi opere de artă din întreaga lume. Expoziții naționale sau internaționale se pot admira la MoO pe toată perioada anului.

Află mai multe