fbpx

Deschis de Marți până Duminică: 10:00-14:00 și 15:00-18:00. Luni - închis.

Istoria Bisericii Reformate la Oradea

Locație: Corp B, etaj II  turnul B-C  sala 21 II B

Au fost realizate 26 de panouri expoziționale, cu texte în limba română, maghiară, engleză și numeroase fotografii, pentru a avea o imagine cât mai clară asupra evoluției Cultului Reformat în Oradea. Materialele au fost puse la dispoziție de către Arhiva Eparhiei Reformate de pe lângă Piatra Craiului (Oradea), Biblioteca Națională a Ungariei (Budapesta), Biblioteca Academiei Ungare (Budapesta) și Arhiva Eparhiei Reformate din Debrețin. S-a pus accent în primul rând prezentării segmentului sec. XVI/XVII, mai concret pe perioada dintre anii 1556–1660, o perioadă de ascendență a cultului reformat din toate punctele de vedere.

O atracție specială a segmentului expozițional dedicată Bisericii Reformate a reprezentat-o reconstrucția 3D la scara 1:1 a tiparniței lui Szenci Kertész Ábrahám, renumitul tipograf din Oradea (1639-1660).

Expoziții Permanente

Muzeul Orașului Oradea, prin expozițiile sale permanente, oferă vizitatorilor un bogat pachet de cunoștințe din diferite domenii: istorie, cercetare, artă etc. Prin secțiile sale, MoO, este cel mai complex și ofertant muzeu al orașului. Vă invităm să intrați cu noi în lumi demult apuse, în decoruri parcă ieșite din cărțile de istorie sau în evenimentele tragice suferite de omenire.

Află mai multe