fbpx

Deschis de Marți până Duminică: 10:00-14:00 și 15:00-18:00. Luni - închis.

Istoria fotografiei orădene/Colecția de tehnică și artă fotografică

Localizare: Corp B, etaj I – turnul B-C sala 21 IB

Colecția de artă și tehnică fotografică adună, în șase încăperi, nu mai puțin de 500 de obiecte din colecția fotografului orădean Ștefan Toth. Strânse de-a lungul a patru decenii, acestea prezintă o adevărată istorie a fotografiei.

În cadrul expoziției, ni se prezintă evoluția fotografiei, ferotopia, imaginea pe suport de sticlă, pe suport celuloid, plan filme, rol filme, hârtii fotografice. Vizitatorii pot vedea, în prima sală, aparate de fotografiat foarte vechi (cu burduf), cât și primele fotografii realizate, la Oradea, în urma cu 150 de ani de către Lajos Mezey.

În cea de a doua sală se pot observa substanțe, ustensile și hârtia fotografică utilizate pentru developare.  De asemenea, într-o altă încăpere este amenajat un studio foto, iar în următoarea sală sunt expuse aparate de mărit.

A cincea și a șasea încăpere sunt rezervate unor expoziții de fotografii temporare amenajate aici pe tot parcursul anului.

În încheierea expoziției, avem prezentate fotografii, premii și distincții ale Clubului Fotografic Nufărul (40 de ani de existență).

Expoziții Permanente

Muzeul Orașului Oradea, prin expozițiile sale permanente, oferă vizitatorilor un bogat pachet de cunoștințe din diferite domenii: istorie, cercetare, artă etc. Prin secțiile sale, MoO, este cel mai complex și ofertant muzeu al orașului. Vă invităm să intrați cu noi în lumi demult apuse, în decoruri parcă ieșite din cărțile de istorie sau în evenimentele tragice suferite de omenire.

Află mai multe