fbpx

Deschis de Marți până Duminică: 10:00-14:00 și 15:00-18:00. Luni - închis.

Lapidarium

Localizare: Subsol Corp A, subsol Corp B

Expoziția de fragmente arhitectonice sculptate, descoperite în diferite campanii de cercetare arheologică, se desfășoară pe o suprafață de cca 2000 de metri pătrați. Prin intermediul acestei expoziții vizitatorul poate lua contact cu fazele evolutive ale unor edificii eclesiastice aflate în cetatea orădeană, în ea fiind prezente piese de factură romanică, gotică și renascentistă.

Pot fi observate capitele și geneze de nervuri pentru susținerea bolților, fragmente de nervuri de boltă, ancadramentre de porți și ferestre, pietre tombale gotice și renascentiste, balustrade renascentiste. In sit se pot vizita segmente din fațada vestică a catedralei gotice, turnul nord-vestic (corp A), precum și pragul fațadei vestice a catedralei Sfânta Maria (reconstruit în stil gotic în sec. XIV) și a bisericii mai mici a Sfintei Fecioare Maria (sec. XIII-XIV).

Expoziții Permanente

Muzeul Orașului Oradea, prin expozițiile sale permanente, oferă vizitatorilor un bogat pachet de cunoștințe din diferite domenii: istorie, cercetare, artă etc. Prin secțiile sale, MoO, este cel mai complex și ofertant muzeu al orașului. Vă invităm să intrați cu noi în lumi demult apuse, în decoruri parcă ieșite din cărțile de istorie sau în evenimentele tragice suferite de omenire.

Află mai multe