fbpx

Deschis de Marți până Duminică: 10:00-14:00 și 15:00-18:00. Luni - închis.

Evoluția orașului Oradea în regimul comunist (1945-1989)

Localizare: Corp A, etaj II, sala 13

Cuprinde exponate puse la dispoziția Muzeului de către colecționarul Nicolae Meseșan și din donații ale orădenilor (strânse prin intermediul unei campanii cu titlul „Nu arunca trecutul. Adu-l la muzeu”).

Dintre exponatele cu mare atracție pentru publicul vizitator amintim: bibelouri, radiouri şi televizoare din epocă, socotitoare, stilouri cu toc, medalii, uniforme şcolare, manuale, cărţile lui Lenin, bani din perioada comunistă, timbre, păpuşi, jucării, biciclete, dar şi o „Condică de sugestii şi reclamaţii” sau revista „Pentru Patrie”. Punctul de maxim interese este o cărticică demnă de cartea recordurilor de mărimea 4×5 cm, grosimea de un centimetru, cu 225 de pagini şi care conţine Directivele Congresului al IX-lea al Partidului Comunist Român, din 1966.

Expoziția este completată de câteva fotografii, unele originale, cu referire la politica de industrializare, sistematizare și urbanizare, la vizitele de lucru ale soților Ceaușescu etc.

Expoziții Permanente

Muzeul Orașului Oradea, prin expozițiile sale permanente, oferă vizitatorilor un bogat pachet de cunoștințe din diferite domenii: istorie, cercetare, artă etc. Prin secțiile sale, MoO, este cel mai complex și ofertant muzeu al orașului. Vă invităm să intrați cu noi în lumi demult apuse, în decoruri parcă ieșite din cărțile de istorie sau în evenimentele tragice suferite de omenire.

Află mai multe