fbpx

Deschis de Marți până Duminică: 10:00-14:00 și 15:00-18:00. Luni - închis.

Renaştere prin restaurare

Localizare: Corp A (Palatul Princiar), parter sălile 17, 20, 21 AP

Expoziția cuprinde obiecte conservate şi restaurate în cadrul Centrului de Resturare din subordinea Muzeului. Publicul are ocazia să vadă o parte a activităţii celor trei restauratori, dr. Constantin Costea, Ştefan Lipot şi dr. chim. Olimpia Mureşan, respectiv material arheologic, dar şi pictură sau mobilier restaurat (piesele de mobilier aparținând episcopului ortodox de Oradea, Nicolae Popoviciu). Postere explicative, studii de caz, materiale folosite în intervenţii, sunt prezentate alături de exponate.

Vase din bronz, monede, scut, toate de factură turcească (secol XVII), lamă de sabie, amnare şi lacăte din fier, vase din ceramică (cahle, tigaie cu trei picioare), corn de bovină prelucrat, fragmente de încălţăminte  (secol XVI-XVII) pot fi văzute în premieră.

Expoziții Permanente

Muzeul Orașului Oradea, prin expozițiile sale permanente, oferă vizitatorilor un bogat pachet de cunoștințe din diferite domenii: istorie, cercetare, artă etc. Prin secțiile sale, MoO, este cel mai complex și ofertant muzeu al orașului. Vă invităm să intrați cu noi în lumi demult apuse, în decoruri parcă ieșite din cărțile de istorie sau în evenimentele tragice suferite de omenire.

Află mai multe