fbpx

Deschis de Marți până Duminică: 10:00-14:00 și 15:00-18:00. Luni - închis.

Matia Corvin. Viața la Curtea Regală.

Începând din 29 noiembrie, ora 16:00, vizitatorii de toate vârstele au posibilitatea să descopere fragmente importante din viața cotidiană a acestei curți regale renumite în perioada Evului Mediu, readusă în actualitate cu ajutorul figurinelor tridimensionale. În plus, copiii se pot bucura de jocuri și jucării medievale pe care le pot testa, acestea fiind concepute din materialele vremii, aflate la pol opus față de tehnologia la care cei mici au acces în prezent.

Expoziția este una deosebită datorită faptului că ilustrează o perioadă a Evului Mediu într-un mod neconvențional, în formă tridimensională, fiind utilizate și efecte vizuale și sonore. Personajul central este regele Matia Corvinul, o personalitate cu calități multiple, prototipul omului renascentist (omul universal), cultivat, diplomat etc. În jurul lui a prins viață faimosa curte domnească renascentistă regală de la Buda.

Expoziția poate fi văzută de marți până duminică, între orele 9:00-17:00. Prețul unui bilet este de 10 lei/persoană (adult/copil).

Pentru informații suplimentare despre bilete și rezervări, ne puteți contacta la numărul de telefon: 0359 191 096 și pe adresa de mail: contact@muzeulmoo.ro

Figurile prezentate în expoziție sunt organizate în cinci scene tematice (umanismul – religia - științe; artele; arhitectura, sculptura, pictura; războaiele purtate și Armata Neagră; curtea regală și diplomația în evul mediu, precum și muzica și iubirea ).

Prezentarea scenelor tematice reprezentative domniei lui Matia Corvin este rezultatul colaborării unei echipe de specialiști și este realizată pe baza unor documente istorice autentice. Configurațiile și costumele medievale au fost realizate cu ajutorul istoricilor, textele explicative și literare au fost redactate cu aportul istoricilor literari, cele 28 de figuri umane au fost modelate în tehnica cu silicon, iar obiectele care împodobesc interioarele au fost realizate în ateliere specializate de alți specialiști: scenograf-designer, sculptor, cioplitori de lemn, armurier, confecționeri de pălării și de peruci.

Comentariu