Muzeul Art Nouveau al orașului Oradea este găzduit de Casa Darvas - La Roche, fiind sub-secție a Muzeului Orașului Oradea. Locația aleasă pentru deschiderea acestei sub-secții este una specială, Casa Darvas-La Roche a fost una dintre cele mai elegante şi mai moderne reşedinţe din Oradea, în anii 1900, construită în stilul Art Nouveau.

Citește mai mult

Te invităm într-o călătorie inedită, în perioada de ascensiune a burgheziei mici și mijlocii. Expoziția muzeală dedicată interioarelor orădene „La Belle Époque” reconstituie mediul ambiental burghez de la Oradea. Obiectele prezente în cadrul expozițiilor au fost caracteristice locuințelor burgheze, la vile și palate, construite în stil Art Nouveau.

Află cum poți vizita

Interioarele burgheze în general nu reflectau un singur curent artistic, ci stilul de viață al proprietarilor. Proprietarii își urmăreau amenajarea unui cămin liniștit, elegant până la cele mai mici detalii. Obiectele (mobilierul, obiectele decorative, documente) prezente în cadrul expoziției au fost caracteristice locuințelor burgheze în vilele și palatele construite în stil Art Nouveau.

Află ce poți vizita

Sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea sunt cunoscute sub denumirea de „la Belle Epoque”, perioadă de o mare efervescență artistică, în care moda a avut meritul ei: decolteuri largi, multă dantelă, rochii lungi, talie încorsetată, pălării complicate, pieptănături elaborate, accesorii elegante și rafinate.

Descoperă moda epocii

Muzeul Parfumului adună o colecție impresionantă de peste 20.000 de sticle, parfumul preferat al Reginei Maria creat de Houbigant, sticle din cristal Baccarat vechi de aproape un secol, parfumuri românești sau ediții limitate ale celor mai iubite și mai apreciate esențe. 

Descoperă colecția

Relaxează-te într-un ambient de poveste, admiră cea mai frumoasă grădină sau servește o cafea pe una dintre terase. Zona de primire de așteaptă cu un ghift shop inedit de unde îți poți lua o amintire art nouveau, de la bijuterii handmade până la albume cu frumosul oraș Oradea.

SERVICII

Ateliere

Atelierele de manufactură ale artiștilor locali pot găsi la Casa Darvas spațiul ideal pentru desfășurarea activității artistice. Află mai multe: casadarvas@muzeulmoo.ro

Sală de conferință

Organizează conferita ta într-o locație centrală, elegantă și modernă. Sala de conferință este dotată cu toate echipamentele necesare.

Evenimente în Grădină

Grădina noastră este locația perfectă pentru organizarea de evenimente cochete, într-un ambient intim și accesibil.

Unde ne găsești

Muzeul Art Nouveau - Casa Darvas La Roche

str. Iosif Vulcan, nr.11
Oradea, Bihor
casadarvas@muzeulmoo.ro

Accesează Digitizarea Casei Darvas-La Roche (click pe imagine)

Ne găsești online și pe:

Toate drepturile rezervate MoO